Italiaanse pasta is een erg populair hoofdvoedsel in de Italiaanse keuken.

De meeste Italiaanse pasta is gemaakt van pastameel en water, hoewel tegenwoordig ook volkoren-, volkoren-, kamut- en glutenvrije versies aan populariteit winnen. Kortom, pasta is elk ongezuurd brood dat is uitgerold en waarin mogelijk geen pastasaus zit. Het woord “pasta” is afgeleid van een combinatie van twee woorden: verleden en sopra, wat “plat” betekent. In het Italiaans wordt pasta ook wel charme genoemd, wat letterlijk “pink” betekent. De meeste Italiaanse recepten vragen om lange noedels, spaghetti of platte noedels.

Er zijn veel verschillende soorten Italiaanse pasta.

Lange spaghetti, ook wel tuscatini genoemd, is de dunste van de verschillende soorten Italiaanse pasta. Long penne, of sense in het Engels, is een deeg dat met de hand wordt gekneed en uitgerekt tot een worstvorm. Platte noedels zijn vellen rekbaar deeg die worden gebruikt in Italiaanse gerechten zoals linguine, pizzasaus, enz. Lange penne is doorgaans dikker dan de meeste andere soorten Italiaanse pasta.

Spaghetti en gehaktballen zijn de volgende meest voorkomende Italiaanse pastagerechten. Een spaghettidiner wordt meestal samen met tomatensaus en spaghettikaas geserveerd. Er is echter geen echt Italiaans pastagerecht dat samen met gehaktballen wordt geserveerd – een mengsel van vlees en groenten heet Farfalle, dat wordt gebruikt om gehaktballen in een bal te houden en het beste kan worden gegeten zoals het is.

Fusilli is een populair gerecht in de Italiaanse keuken. Fusilli-noedels gemengd met vlees en zeegroenten. Fusilli eet je het best met authentiek Italiaans brood, zoals de cippi. Tarwe of ongezuurd brood wordt meestal gebruikt bij het maken van fusilli. Een ander type Italiaanse pasta is de zintuiglijke die wordt gemaakt met kortkorrelige rijst en soms overgoten met courgette, uien, champignons en / of knoflook.

Een ander belangrijk onderdeel van een authentiek Italiaans pastarecept is de verscheidenheid aan ingrediënten die worden gebruikt bij het bereiden van de pasta. De meeste pastarecepten gebruiken lange noedels en / of een lange penis. Het doel van het gebruik van lange noedels bij het bereiden van Italiaanse pasta is om de “melkende” werking van de noedels te behouden, wat meer gluten betekent. Lange noedels behouden hun elasticiteit, zelfs bij verhitting, in tegenstelling tot de kortere noedels. Daarom worden ze vaak gebruikt in pizza’s.

Het laatste veelgebruikte ingrediënt in authentieke Italiaanse pastarecepten is het vet dat wordt toegevoegd om ze een romige, kaasachtige of zoute smaak te geven. Veel gebruikte ingrediënten bij het bereiden van Italiaanse pasta zijn eieren, boter, ansjovis, tomaten, verse kruiden en kappertjes. Aubergine is een ander populair Italiaans pastavoedsel op lage temperatuur dat in veel Italiaanse gerechten wordt aangetroffen, zoals lasagne, pizza en andere vormen van koken.

 

 

Bezoek deze website: Novus Ventus International